ČESTO POSTAVLJANA PITANJAVeć imam kanal na YouTube video servisu, mogu li imati kanal i ovdje?

Odlično! Naravno da možete. To i jeste cilj. Da iz "lonca" raznovrsnih video materijala izdvojimo ono najbolje na jedno mjesto.
U dva klika možete prenijeti bilo koji video sa svog Youtube kanala na ITV.

U kom formatu video treba da bude da bih ga postavio/la na ITV?

Naša platforma podržava gotovo sve najpoznatije i nakorištenije video formate i kodeke. Idealno je da video bude kodiran h264 koderom, 1280x720 ili 1920x1080px rezolucije.
Naš sistem će svaki video konvertovati 2 puta. Jedan u standardnoj SD rezoluciji a drugi u HD rezoluciji (ukoliko video koji postavljate zadovoljava kvalitete HD rezolicije.

Kolika dužina videa je dozvoljena?

Trenutno nisso postavili ograničenja za dužinu videa. Ograničenje trenutno imamo na 2GB, što je dovoljno, ukoliko se video ispravno konvertuje prije unosa, da postavite i do 2 sata materijala.
Ali naša statistika pokazuje da predugi video snimci nisu snimci koji se naročito gledaju.
Naš savjet je da kreirate što kraće materijale ali sa jasnom porukom i kvalitetnim sadržajem.

Postoji li brži način da prenesem sve svoje video snimke sa YouTube?

Ukoliko imate takvih zahtjeva javite nam se putem kontakt forme i pokušat ćemo to riješiti.

Zašto se moj video odmah ne pojavljuje na stranici?

Svaki video, izuzev linkovanih sa YouTube ili Vimeo servisa, prija objavljavnja se konvertuje u odgovarajući format za online streaming. Za taj proces, zavisno od dužine videa, ponekad treba i nekoliko sati.
Ali i pored toga svaki video će, prije nego bude objavljen na stranici biti i pregledan kako bi se ustanovilo da isti ne krši šerijatske norme, moralne kodekse ili je možda uvrjedljivog karaktera za bilo koju skupinu osoba, vjeroispovjesti, nacionalnosti i sl.
Jedan od razloga da video bude odbaćen može biti i kvalitet videa. Jer cilj nam je našim posjetiocima, ujedno posjetiocima i vaših kanala, priuštimo kvalitet kakav i zaslužuju.


Video je u HD ali HD opcija na playeru mi je nedostupna. Zašto?


Da biste gledali video koji je u HD formatu morate biti prijavljeni na stranici.

Restovao/la sam lozinku ali mi ništa nije stiglo na mail?

Pogledajte u SPAM-u (junk, neželjena pošta) a ako ni tamo nema poruke onda provjerite da li ste ispravno unijeli mail. U krajnjem slučaju obratite nam se putem kontakt forme.